В Криму більше не буде фрндової біржі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Криму більше не буде фрндової біржі?

Фондовий ринок
151
Держкомісія з цінних паперів і фондовому ринку (ДКЦПФР) має намір застосувати штрафні санкції до Кримської фондової біржі (КФБ) - аж до позбавлення ліцензії. Про це повідомив член Держкомісії Сергій Відлюдько.
За словами Відлюдька, КФБ більше року не надавала регулятору щоквартальні звіти про свою діяльність. «8 листопада ми розглянемо це питання. Оскільки в цієї біржі вже були аналогічні порушення, ми навіть можемо забрати в неї ліцензію», - підкреслив він. Остаточний вердикт, за словами чиновника, винесуть юристи Держкомісії.
Керівництво КФБ не приховує, що мало проблеми з подачею звітності регулятору. Правда, за словами голови правління біржі Володимира Празднова, необхідні документи надавалися ДКЦПФР просто із запізненням. «Через технічні збої ми не змогли вчасно направити в Держкомісію звіт за перший квартал цього року», - розповів він. За словами Празднова, таке порушення не може бути основою для позбавлення біржі ліцензії. «Нас можуть оштрафувати, але не більше», - іважає біржовик. При цьому, за словами Празднова, розмір штрафу не перевищить тисячу гривень.
Строк ліцензії КФБ минає в жовтні наступного року.
У вересні без ліцензії вже залишилася одна регіональна фондова біржа - Луганська (ЛФБ). Керівництво цієї площадки не подало в ДКЦПФР документи на її продовження. У регуляторі не виключають, що ЛФБ зовсім припинить своє існування, тому що в її власників немає грошей на розвиток біржі.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас