Мороз прокоментував самозахоплення кримських земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мороз прокоментував самозахоплення кримських земель

Нерухомість
96
Питання виділення земель кримським татарам має потребу в додатковому законодавчому врегулюванні, заявив голова Верховної Ради України Олександр Мороз під час зустрічі в Києві з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Ральфом Екеусом.
Керівник прес-служби ВР Вікторія Шведова повідомила журналістам, що Мороз підкреслив необхідність захисту прав депортованих, які повернулися в Україну. Він відзначив, що, разом з тим, питання виділення земель для них повинен зважуватися на законній основі, а не шляхом самозахоплення земель.
За словами Екеуса, "для нас найбільш важлива ситуація в Криму". Він відзначив, що парламент міг би допомогти в рішенні проблеми, прийнявши закон про права депортованих народів. Екеус повідомив Морозу, що в середу планує відвідати Крим і ознайомитися із заходами, які вживають для облаштованості кримських татар, що повернулися в автономію, зокрема, у частині виділення земельних ділянок.
Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин поцікавився станом дотримання прав національних меншин, що проживають у Криму.
Мороз відзначив, що відповідні освітні програми перебувають під контролем Міністерства утворення і науки України і виконуються в повному обсязі відповідно до Європейської хартії регіональних мов.
За його словами, парламент має намір у першочерговому порядку розглянути законопроект про концепції етнонаціональної державної політики після його підготовки і внесення до порядку денного.
Екеус високо оцінив цей законопроект, відзначивши, що в ньому враховані зауваження Венеціанської комісії Ради Європи і ОБСЄ.
На зустрічі також було обговорене питання створення системи суспільного віщання. Екеус запропонував допомогу експертів при розробці відповідного законопроекту.
Відзначимо, постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Генадій Москаль відзначає, що кримська влада замість пошуку рішень проблеми самовільних захоплень землі на півострові зайняла позицію вижидання.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас