Ліміти газу виділені 431 підприємству ТКЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліміти газу виділені 431 підприємству ТКЕ

Енергетика
130
На сьогоднішній день ліміти газу виділені 431 підприємству комунальної теплоенергетики (ТКЕ) з 656. Це ті підприємства, які не мають заборгованості з розрахунків за газ. Про це повідомив Міністр палива та енергетики Юрій Бойко журналістам на брифінгу в середу.
Підприємства-боржники одержать свої обсяги газу тільки після розрахунків за газ. У той же час, за словами Бойко, уряд розуміє, "що люди не можуть бути заручниками неплатежів з боку місцевої влади". Саме тому міністри, закріплені за регіонами, відправляться в проблемні області і "вживуть відповідних заходів аж до надання кредитів місцевій владі для того, щоб вони розрахувалися і змогли закупити газ".
Бойко відзначив, що досить складної є ситуація в декількох областях. Зокрема, борг Харківської області становить 108 млн.грн., Дніпропетровської - 86 млн.грн., з них 58 млн.грн. - Кривій Ріг, Донецької області - 78 млн.грн., Запорізької - 37 млн.грн., Кіровоградської - 12 млн.грн.
Усього теплокомуненерго на сьогоднішній день повинні 430 млн.грн. Сам Бойко як куратор відправиться в суботу в Луганську область.
Нагадаємо, українські підприємства ТКЕ у вересні перевищили встановлені ліміти споживання природного газу на 71,7 млн. кубометрів. При цьому вартість газу для ТКЕ склала 49,2 млн.грн. У вересні систематично порушували дисципліну газопостачання підприємства ТКЕ Харкова, Луганської області, Кривого Рогу, Донецька, Черкаської і Полтавської областей.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас