В США здійснено найбільша угода в історії нерухомостівелику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США здійснено найбільша угода в історії нерухомостівелику

Нерухомість
414
У США закрита найбільша угода в історії ринку нерухомості. Джеррі Шпейер, магнат, що вже контролює такі легендарні будинки, як Rockefeller Center and the Chrysler Building, підписав документи про покупку 110 будинків уздовж Іст-рівер на Манхеттені за 5,4 млрд доларів, оголосила компанія, що зводила ці будинки - MetLife.
Нерухомість, куплена Шпейєром, розташована у двох комплексах - Stuyvesant Town й Peter Cooper Village. Вони були побудовані MetLife в 1947 році для ветеранів, що повернулися з війни. Там же згодом виділяли квартири поліцейським, учителям, медсестрам та іншим муніципальним службовцям. Непримітні цегельні будинки займають 8 акрів найдорожчої землі в Америці, відзначає The New York Times.
За даними видання, Шпейєру і його партнерові BlackRock Realty вдалося обійти близько десятка претендентів на ласі земельні ділянки, у тому числі групу соціальних інвесторів, які сподівалися зберегти житловий масив у якості одного з останніх на Манхеттені прикладів більш-менш доступного для "середнього класу" житла. Однак ініціатива не одержала підтримки мера міста Майкла Блумберга, і тому MetLife заявила, що ділянки будуть продані за максимально можливою ціною.
"Peter Cooper Village/Stuyvesant Town - видатний актив, і ми задоволені реакцією ринку на його продаж", - заявив Роберт Мерхнув, який курирує в MetLife інвестиції в нерухомість. Він висловив надію, що Тішман Шпейєр та BlackRock будуть дбайливими господарями ділянки в майбутньому.
Шпейєр заявив, що нинішні жителі соціальних будов цілком захищені існуючою системою, що гарантує їм стабільний рівень орендної плати. 3/4 з 11232 квартир підпадають під дію регулюючого законодавства, завдяки чому орендна плата за ці приміщення становить близько половини від нинішніх ринкових ставок.
Інші квартири здаються за ринковими ставками. "Нікому не треба турбуватися щодо несподіваних і різких змін у районі... Ми давно ведемо бізнес у Нью-Йорку і дуже поважаємо такі співтовариства. Це велика честь для нас доглядати за такою власністю", - заявив він.
The New York Times також вказує, що раніше рік за роком MetLife старанно вела боротьбу з незаконними орендодавцями, намагаючись виключити із числа пільговиків тих, хто здає ці квартири, а сам переїжджає у житло подешевше, заробляючи бариші на різниці ставок. У найближчі два роки ще 1600 приміщень повинні перейти з розряду пільгових у здавані за ринковими ставками.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас