Білорусія та Азейбарджан домовились про транзит нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія та Азейбарджан домовились про транзит нафти

Енергетика
64
Білорусія готова надати Азербайджану свої виробничі потужності для транзиту нафти в Литву та Польщу. Про це сьогодні заявив Президент Білорусії Олександр Лукашенко під час зустрічі із Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.
Як передає "Reuters", Лукашенко повідомив: "Ми зацікавлені в збільшенні обсягів прокачування нафти через територію Білорусії. Ми готові надати інфраструктуру трубопровідного транспорту для транзиту каспійської нафти в Прибалтику і Польщу". Правда, при цьому він не уточнив, про які обсяги транзиту може йти мова.
Крім того, глава білоруської держави відзначив, що Мінськ зацікавлений у можливості видобутку нафти на території Азербайджану. "Наявність в Азербайджані великих родовищ нафти та газу, а в Білорусії сучасного потужного нафтохімічного комплексу - це основа, на якій можуть взаємовигідно розвиватися наші відносини в області енергетики", - відзначив Лукашенко, додавши при цьому, що він одержав "принципову підтримку" Президента Азербайджану в даному питанні.
Нагадаємо, російська компанія "Транснафта" минулого тижня оголосила про намір скоротити на 30% обсяги поставки нафти на два білоруських нафтопереробних заводи (НПЗ) у зв'язку з аварією в липні цього року на нафтопроводі "Дружба". Тоді РФ припинила поставки нафти в Литву, що підтримала продаж єдиного НПЗ у країнах Балтії польському концерну, а не російським нафтовим компаніям. Торік прокачування російської нафти через територію Білорусії склало 88 млн. тонн.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас