Уряд пропонує НКРЕ з 1 листопада знизити ціни на газ для плит на 18% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує НКРЕ з 1 листопада знизити ціни на газ для плит на 18%

Енергетика
223
Уряд України рекомендує Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) з 1 листопада 2006 року встановити межевий рівень оптової ціни на природний газ для населення, що не використає його для опалення, 339 грн за 1 тис. куб. м замість нинішніх 414 грн за 1 тис. куб. м.
Така рекомендація утримується в постанові Кабінету міністрів №1420 від 11 жовтня "Про ціни на природний газ, використовуваний підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ) для надання послуг з опалення та гарячому водопостачанню населення, і впровадженні соціально орієнтованих диференційованих цін на природний газ для населення".
У цьому документі уряд дозволив НКРЕ встановлювати окремі ціни на газ для потреб населення, що не використає його для опалення, тоді як раніше комісія мала повноваження щодо встановлення цін на газ для потреб населення в цілому.
Крім того, Кабмін доручив до 20 листопада підготувати вичерпну інформацію про обсяги споживання природного газу для встановлення межевого рівня оптової ціни на газ, використовуваний підприємствами ТКЕ для надання послуг з опалення і гарячому водопостачанню населенню та соціально орієнтованих роздрібних цін на газ для населення, диференційованих залежно від обсягів споживання. Відповідальними призначені Міністерство економіки, Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, Міністерство фінансів, НКРЕ, НАК "Нафтогаз України" і Національне агентство з питань забезпечення використання енергетичних ресурсів (НАЕР).
Ці ж відомства до 1 грудня повинні підготувати проект змін у нормативну базу для встановлення ціни на природний газ, закуповуваний НАК "Нафтогаз України" для потреб населення та підприємств ТКЕ для надання послуг з опалення та гарячому водопостачанню, виходячи з обсягів споживання та цін на газ власного видобутку і імпортований газ.
Перед ними також поставлене завдання до 1 грудня затвердити тимчасовий порядок розрахунку роздрібних цін на природний газ, диференційованих залежно від обсягів споживання, і межевого рівня оптової ціни на газ, використовуваний підприємствами ТКЕ для надання послуг з опалення та гарячому водопостачанню населенню.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас