ЛСОУ: Створення державної страхової медорганізації є спробою монополізації ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ: Створення державної страхової медорганізації є спробою монополізації ринку

223
Створення Державної страхової медичної організації (ДСМО), передбачене законопроектом №2192 "Про фінансування охорони здоров'я та медичне страхування", приведе до монополізації ринку.
Про це говориться в заяві ЛСОУ, що FINANCE.UA надала прес-служба Ліги.
Відповідно до законопроекту, створення ДСМО передбачається на початкових етапах реалізації системи медичного страхування в Україні. Ця структура стане ще одним державним фондом соціального страхування і буде мати потребу в значних витратах з державного бюджету на її створення, відкриття обласних, районних відділень, великий штат фахівців, - говориться у заяві.
На думку ЛСОУ, створення великого державного монополіста, закриє доступ на ринок медичних послуг іншим суб'єктам господарювання, у тому числі, і страховим організаціям, серед яких присутні компанії з більшим досвідом роботи в сегменті медичного страхування. Аналогічна система вже не перший рік працює, наприклад,у Росії, і викликає масу дорікань. "Звичайний збір грошей у фонд не вирішив проблему і аж ніяк не забезпечив фінансування системи охорони здоров'я на належному рівні", - говориться в заяві.
Крім того, на думку Ліги, у законопроекті відсутні такі важливі складові як порядок формування страхових резервів, перелік послуг, які не надаються за обов'язковим медичним страхуванням, умови ціноутворення (у тому числі, для приватних медичних застав) і т.д.
Страхова медицина - це новітня модель фінансування галузі, що успішно працює у світі. ЛСОУ впевнена, що й в Україні можливе впровадження ефективної моделі страхової медицини, але лише з урахуванням ролі страхових організацій, які будуть виконувати як фінансові, так і організаційно-контрольні функції, і при цьому будуть виступати гарантом якості медичних послуг, відзначається в заяві ЛСОУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас