Сьогодні за межею бідності знаходиться кожний четвертий українець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні за межею бідності знаходиться кожний четвертий українець

183
Кожен четвертий громадянин України перебуває за межею бідності, і основна турбота держави - продовжити реформи соціальної сфери, спрямовані на підвищення рівня життя. Про це Президент України Віктор Ющенко заявив у своєму виступі з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю, що відзначають сьогодні, 17 жовтня.
Як повідомили в прес-службі глави держави, у заяві Ющенко відзначається, що "на Саміті тисячоріччя в 2000 році Україна, як і більшість країн миру, схвалила Декларацію тисячоріччя ООН. Цей документ передбачає скорочення до 2015 року кількості людей, що проживають в умовах крайньої бідності, удвічі.
Президент підкреслює, що за останні два роки в Україні зроблено чимало для подолання бідності. Завдяки створенню нових робочих місць зростає зайнятість населення, істотно збільшені витрати на соціальні потреби, ростуть реальні доходи громадян, у тому числі заробітна плата і пенсії, соціальна допомога малозабезпеченим.
Зараз Ющенко вважає найпершим обов'язком всіх органів влади забезпечити компенсацію громадянам соціальних втрат, зокрема, пов'язаних з ростом тарифів на енергоносії і житлово-комунальні послуги.
"У той же час, подолання бідності - завдання загальнонаціонального рівня. Його вирішення можливе тільки за умови підвищення соціальної відповідальності бізнесу, інвестування в соціальну сферу", - сказав глава держави.
"В усім світі цей Міжнародний день проходить під гаслом: "Разом проти бідності!" Переконаний: спільними зусиллями вдасться гідно вирішити ці складні завдання і не допустити поширення бідності", - підкреслив Ющенко.
Нагадаємо, у вересні представник ООН заявив, що кількість найбідніших у світі людей протягом найближчого десятиліття може вирости ще на 100 млн. і досягти майже 0,5 млрд. У список "найменш розвинених країн", у яких частка валового внутрішнього продукту на душу населення становить не більше $900, а населення не перевищує 75 млн., сьогодні входять 50 держав, розташованих в основному на африканському і азіатському континентах. Економічна ситуація в 34 країнах з 50-ти, що входять у список найбідніших, має тенденцію до погіршення. У той же час, жодне з пострадянських держав у переліку "найменш розвинених країн" світу не фігурує.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас