Хорошковський розпрошався з "Союз-Віктаном" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський розпрошався з "Союз-Віктаном"

Фондовий ринок
203
Група компаній "Союз-Віктан" здійснила приватне розміщення акцій серед західних інвестиційних фондів, у результаті чого відбулися зміни в складі акціонерів і Валерій Хорошковський повністю реалізував пакет акцій, що належав йому.
Зокрема, тепер представляти інтереси нових акціонерів у раді директорів групи компаній буде Роберт Сассон і ще два представники інвесторів. Головою ради директорів акціонери обрали Андрія Охлопкова.
Cегодні Охлопков повідомив журналістам, що група компаній розмістила другий випуск кредитних нот (CLN) на суму $70 млн. Ставка купона - 12,5% річних. Строк обігу цінних паперів - 18 місяців. Лід-менеджером проекту виступив "ING Bank N.V" (Лондон). Кошти притягнуті для фінансування проектів "Союз-Віктан" у Росії і США. Акції були придбані синдикатом провідних інвестиційних фондів і банків, серед яких - "ING Bank N.V", "Ukraine Opportunity Trust" під керуванням "Fabien Рictet & Рartners".
На наступний рік заплановане ще одне розміщення євробондів групи компаній "Союз-Віктан", що є одним з найбільших виробників алкоголю в СНД, але вже в більшому масштабі. Планується, що воно буде здійснено до третього кварталу 2007 року.
Нагадаємо, дебютне розміщення цінних паперів групи компаній на фондовому ринку відбулося в лютому 2006 року. Тоді "Союз-Віктан" розмістив на первинному ринку кредитні ноти на суму 750 млн. російських рублів. Потім у березні поточного року минулого випущені облігації ТОВ "Союз-Віктан Трейд" на суму 75 млн.грн.
"Союз-Віктан" почав свою діяльність в 1994 році на українському ринку і сьогодні є третім у світі за обсягами виробництва міцного алкоголю. Його виробничі потужності розташовані в Сімферополі (Крим), Рузе (Московська область) і в Литкаріно (Московська область). Також групі належить контрольний пакет акцій ЗАТ "Завод марочних вин і коньяків "Коктебель" і ПДК "Князівський Град" (Київ). Продукція групи реалізується в більш ніж 30 країнах світу.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас