У Росії можуть розпочатися пробелми з ЄС? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії можуть розпочатися пробелми з ЄС?

121
Голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу закликав глав країн ЄС зайняти тверду позицію щодо президента Росії з питань енергетичної безпеки, блокади Грузії і розслідування вбивства Ганни Политковськой.
Зустріч Володимира Путіна з лідерами країн ЄС повинна відбутися 20 жовтня у Фінляндії.
"Я не хочу, щоб мене запідозрили в конфронтації з Росією, однак я впевнений, що ми не досягнемо ніяких результатів, поступаючись нашими принципами при спілкуванні з російськими партнерами", - цитує Reuters слова Баррозу.
Основні питання, з яких лідери Євросоюзу повинні зайняти тверду позицію при спілкуванні із президентом Росії, за словами голови Єврокомісії, повинні стати: розслідування "політичного вбивства" журналістки Ганни Политковськой, ратифікація Росією Енергетичної хартії і економічна блокада Грузії. При цьому Баррозу підкреслив, що лідери країн ЄС повинні зайняти в цих питаннях єдину позицію щодо Росії.
Особлива увага у своєму виступі Баррозу приділив розслідуванню вбивства Политковськой. Лідери Євросоюзу, за його словами, повинні призвати Путіна знайти вбивць журналістки і віддвти іх під суд. Влада Фінляндії, де пройде саміт, уже заявили, що питання про вбивство Политковськой буде піднятий на зустрічі з російським президентом.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас