Ціни на квартплату у Севастополі сягнули - 946 дол за кв.м. Огляд ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на квартплату у Севастополі сягнули - 946 дол за кв.м. Огляд ринку нерухомості

Нерухомість
309
Зміни індексів ринку вторинної нерухомості Севастополя за тиждень із 25 вересня по 02 жовтня 2006 року
За даними інформаційно-аналітичного порталу www.kanzas.ua за минулий тиждень із 25 вересня по 02 жовтня 2006 індекс вартості вторинної нерухомості Севастополя виріс на 6$ або на 0,64%. Поточне значення індексу вартості становить 946 $/кв.
Індекс вартості є індикатором поточного рівня цін на житло. Він не відображає ціну якоїсь конкретної квартири, а є загальринковим показником. Ріст або зниження цього показника служить індикатором підвищення або зниження загального рівня цін на житло в місті. А зміна ціни кожної окремої квартири є приблизно пропорційною зміні індексу вартості.
Другим показником, що розраховується для аналізу динаміки цін на ринку житла, є індекс цінового очікування. Цей показник має подвійний логічний зміст. З однієї сторони це індикатор темпів зміни цін на ринку нерухомості (% на місяць), а з іншого боку - значення похідної індексу вартості.
Індекс цінового очікування за минулий тиждень із 25 вересня по 02 жовтня 2006 р. дещо знизився. Поточне значення індексу стоїть в позитивній області і становить 0,84%. Таке значення індексу цінового очікування вказує на більшу ймовірність подальшого підвищення цін на вторинне житло Севастополя.
Індекс очікування є єдиним на сьогоднішній день обґрунтованим математичним інструментом аналізу динаміки цін на ринку житла. Він допомагає відслідковувати сховані внутрішні процеси ринку нерухомості. Значення індексу дозволяють представити темпи приросту цін на найближчі тижні, і навіть місяці, служить інструментом оцінки дій щодо вкладення коштів, допомагає стежити за схованими тенденціями, знаходити важливі закономірності ринку нерухомості. Зниження індексу до нуля означає стабілізацію ринку, а негативне значення означає очікування можливого зниження цін.
Компанія «Канзас» уже більше року провадить розрахунки індексів нерухомості м. Севастополь і аналізує їхню динаміку. Головним інформаційним партнером компанії по місту Севастополь є агентство нерухомості «Мультидом».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас