Експерт: Питання зміни курсу гривні є проблемою вибору економічної стратегії України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Питання зміни курсу гривні є проблемою вибору економічної стратегії України

Валюта
286
Голова правління АКБ "Укрсоцбанк" Борис Тимонькін вважає, що питання зміни курсу гривні є проблемою вибору економічної стратегії України. Про це повідомила прес-служба банку.
"Гривня перебуває в прекрасному стані і Національний банк зі своїми валютними резервами здатний підтримувати сьогоднішній рівень офіційного курсу гривни навіть у випадку більш-менш значимих коливань на ринку. Саме тому вибір девальвувати гривню або підтримувати її нинішній курс - це питання напрямку економічного розвитку країни. Якщо керівництво України прийме рішення вітчизняних експортерів, то тоді, девальвація доцільна.
У цілому ж, вважаю, що торішня ревальвація гривні, що фактично привела до заохочення імпортерів була помилковою. Як і точка зору, що цей крок приведе до здешевлення імпорту. Якщо в радянські часи зміцнення курсу приводило до зниження ціни на виході, то тепер торговець ставить максимальну ціну, за якою товар продається. Але відбулося те, що відбулося. І різкі курсові зміни теж не є кращим виходом. Вважаю, що курсові рамки, встеновлені Радою НБУ на нинішній рік, є цілком прийнятним варіантом", - коментує Борис Тимонькін.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас