Бойко обіцяє приватизувати тільки неприбуткові держенергокомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко обіцяє приватизувати тільки неприбуткові держенергокомпанії

Фондовий ринок
140
Міністерство палива та енергетики вважає, що прибуткові державні енергогенеруючі компанії немає необхідності приватизувати. Про це міністр палива і енергетики України Юрій Бойко сказав на брифінгу.
Відповідаючи на запитання про можливу приватизацію державних енергогенеруючих компаній, Бойко, зокрема, відзначив: «Ми вважаємо, що успішно працюючі енергокомпанії приватизувати нема рації, оскільки навіщо приватизувати підприємства, які і так приносять досить прибутку і багато в чому своїм прибутком покривають необхідні інвестиції».
При цьому міністр додав, що «розглядати енергогенеруючі компанії як об'єкти приватизації можна тільки після ретельного вивчення можливостей інвестора, обсягу інвестицій, які потрібні, і всіх питань, пов'язаних із будівництвом нових потужностей».
Бойко також відзначив, що в процесі розгляду можливості приватизації «повинен брати участь і потенційного інвестора, і держава». «Ми запропонували для бажаючих інвестувати будівництво нових потужностей на площадках, які підлягають реконструкції, або при умовах, які забезпечують досить технологічний прорив. Кілька проектів ми зараз розглядаємо і готові запропонувати їх протягом трьох місяців», - сказав міністр.
Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров заявив про можливості приватизації ТЕС.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас