Агенство нерухомості "Благовіст" спростовує свою причетність до скандалу навколо "Еліта-центру" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агенство нерухомості "Благовіст" спростовує свою причетність до скандалу навколо "Еліта-центру"

Нерухомість
517
Агентство нерухомості "Благовіст" (Київ) дотепер не може одержати із суду офіційного підтвердження про наявність визначення про арешт рахунків своєї дочірньої компанії за позовом постраждалих інвесторів "Еліта-Центр", однак упевнено у своїй непричетності до скандалу, повідомив заступник генерального директора компанії Юлія Дусь.
"На даний момент "Благовіст" працює без будь-яких обмежень. Жодного офіційного документа із суду компанія не одержувала, як і банки, у яких розміщені її рахунки. Навіть якщо інформація про наявність такого визначення виявиться правдивої, ми його оскаржимо, і ми впевнені в успіху, тому що вже маємо подібну виграну справу в цьому ж суді, підтверджене апеляційною інстанцією", - сказала вона.
Як повідомлялося, юридична фірма "Ільяшев і Партнери", що представляє інтереси двох фізосіб-інвесторів "Еліти-Центру", 4 вересня повідомила про визначення Голосіївського районного суду Києва від 30 серпня про арешт майна і банківських рахунків дочірнього підприємства "Агентство нерухомості Благовіст (Печерський)".
У своїй позовній заяві потерпілі жадають від відповідача, за посередництвом якого вкладали гроші в будівництво, близько 600 тис. грн компенсації сум, сплачених за пайову участь у будівництві, послуги відповідача, а також моральну компенсацію.
Ю.Дусь відзначила, що АН "Благовіст" у цей час перевіряє отриману зі ЗМІ інформацію про наявність визначення суду, однак поки не може одержати її підтвердження. "Якщо ця інформація виявиться неправдивої, ми будемо розцінювати її поширення як заподіяння шкоди нашої ділової репутації і звертатися за захистом до суду", - додала вона.
Заступник генерального директора підкреслила, що агентство "Благовіст" уже виграло одну судову справу, у якій компанію намагалися притягти до відповідальності потерпілі в скандалі з "Еліту-Центром", причому в цьому ж Голосіївському райсуді. "Ці позови - не за адресою. Ми не повинні відповідати за дії третіх осіб", -і сказала вона.
Ю.Дусь висловила думку, що поява таких позовів може бути зрозумілою через розпач потерпілих в умовах відсутності визначеності з боку міських влада і бажаних результатів з боку МВС.
Як повідомлялося, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості. Біля півтори тисяч громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали гроші в людей як оплата нібито споруджуваного житла. Загальна сума, що одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас