Імпортне мито на нафтопробукти введуть у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Імпортне мито на нафтопробукти введуть у жовтні

Енергетика
204
Мито на ввіз нафтопродуктів на територію України може бути введено в середині жовтня, вважає міністр палива та енергетики Юрій Бойко. "Буде введене мито. Ми зараз розраховуємо його етапність і розмір. Воно буде введено в момент насичення ринку і сезонного спаду. Вважаю, що це буде середина жовтня".
Ю.Бойко відзначив, що відкриття кордону для ввозу нафтопродуктів в Україну поставило вітчизняну нафтопереробну галузь у нерівні умови з білоруськими та російськими виробниками. Нерівність викликана російським експортним митом на нафту, сказав Ю.Бойко. "Рівень цін на нафту - $470, мито - $216. На суму цього мита російські або білоруські виробники одержують нафту. Відповідно споконвічно мають більш вигідні умови для реалізації нафтопродуктів і більше високий рівень прибутку", - підкреслив міністр.
У той же час, за його словами, різке введення мита також може негативно відбитися на ринку України і привести до подорожчання цін на нафтопродукти. "Повинна бути якась межа, якийсь баланс між цими процесами", - вважає Ю.Бойко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас