Україна підпише договір про спрощення візового режиму з ЄС в кінці жовтня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підпише договір про спрощення візового режиму з ЄС в кінці жовтня?

128
Україна планує підписати угоду про спрощення візового режиму і реадмісії з Європейським Союзом у випадку, якщо успішно завершаться переговори з цих питань на саміті «Україна-ЄС» у Хельсінкі (Фінляндія) 27 жовтня. Про це на брифінгу повідомив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Андрій Дещица.
Україна також хоче прийняти на саміті політичне рішення про початок переговорів щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС у випадку, якщо вирішення питання членства України у Всесвітній торговельній організації.
На саміті українська сторона також розраховує погодити основоположні принципи нової угоди з ЄС замість угоди про партнерство та співробітництво.
При цьому українська сторона розраховує закріпити в документі перспективу членства України в ЄС. «Членство України в Європейському Союзі залишається стратегічною метою України і Україна буде наполягати на тому, щоб ці положення були записані в угоді», - сказав Дещица.
За його словами, саміт буде мати важливе значення для просування процесу євроінтеграції України.
Він пояснив це тим, що політичні рішення, прийняті під час саміту, будуть покладені в основу роботи над угодами про зону вільної торгівлі, а також сформують нові договірні рамки відносин Украина-ЄС на наступні 10 років.
Як повідомлялося, під час переговорів делегацій України і Європейської комісії 20 липня в Брюсселі (Бельгія) був затверджений проект договору про спрощення візового режиму.
20 липня пройшов черговий раунд переговорів між Україною і ЄС про спрощення візового режиму.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас