Папієв: Через здорожчання газу по субсидії звернуться майже 760 тисяч людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Папієв: Через здорожчання газу по субсидії звернуться майже 760 тисяч людей

Енергетика
80
Міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв провів сьогодні селекторну нараду, присвячену можливим зимовим проблемам.
Насамперед йшлося про борги із зарплат. Державні підприємства завинили своїм працівникам сотні мільйонів гривень. Зимові енергетичні борги пророкують не менші, тільки за субсидіями звернеться 760 тисяч українців. Вони матимуть і гарячу воду, і газ, якщо справно платитимуть, а боржники ризикують замерзнути.378 мільйонів гривень завинили державні підприємства своїм працівникам з початку року, повідомив міністр праці Михайло Папієв. Якщо місцеві чиновники до середини вересня не змусять боржників повернути гроші, міністр обіцяє кадрові зміни. У свою чергу у регіонах кажуть, що гроші не надходять із центру.
Михайло Папієв, міністр праці та соціальної політики України: "Ті підприємства, які виробляють продукцію та отримують доходи, на сьогодні нарощують борги своїм працівникам, а ті підприємства, де вплив органів державної влади обмежений законодавством про банкрутство, ситуація краща. Така парадоксальна ситуація".
Через вересневе здорожчання газу для населення по субсидії звернуться майже 760 тисяч людей, прогнозує Папієв. Якнайшвидшого розв’язання проблем із оплатою газу сьогодні очікують у компанії “Газ України”. Київські комунальники позичили гроші й сплатили борги – 72 мільйони гривень. Тож днями запрацюють і 5 відключених котелень. На сьогодні у місті без гарячої води залишаються понад 330 житлових будинків, але завтра-післязавтра завершуються планові ремонти, тож у прохолодні й дощові дні кияни нарешті зможуть бодай погрітися у теплій ванні. Але газовики застерігають, що “Київенерго” за колишніми тарифами не може оплатити майже вдвічі дорожчий газ і знову накопичує борги.
Іван Варга, перший заступник генерального директора компанії "Газ України": "Якщо не будуть прийняті якісь такі рішення, буквально через тиждень-два Київ знову опиниться із великими боргами, тому що за чотири дня вересня вони знову взяли на 6 млн. гривень газу і не розрахувались за нього".
Крім Києва, постачальникам найбільше заборгували “Харківміськгаз”, “Донецькоблгаз” та “Криворіжгаз”. Більшості мешканців цих найбагатших регіонів важко розраховувати на гарячу воду у своїх помешканнях, а лише на газ у плитах. Тож належне теплозабезпечення напередодні опалювального сезону під великим питанням, адже поточний борг комунальних споживачів газовикам перевищує півмільярда гривень.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас