Уряд хоче модернізувати енергетику за допомогую інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд хоче модернізувати енергетику за допомогую інвестицій

219
Український уряд розгляне можливість напрямку коштів від приватизації на модернізацію теплових електростанцій і буде залучати приватні інвестиції для рішення проблем в енергетику.
Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі зі студентами та викладачами Національного університету ім. Шевченко в п'ятницю.
"Та приватизація, що буде працювати на модернізацію теплової енергетики буде вітатися. Масштаби проблеми - на модернізацію теплових електростанцій нам потрібно мінімум $13 млрд. протягом трьох-чотирьох років... Ясно, що повинні залучати приватні інвестиції", - відзначив Азаров.
За його словами, ще більш значимі проблеми очікують Україну в сфері атомної енергетики. "Буквально через два-чотири років устане питання про виведення з експлуатації наших ядерних енергоблоків. А ми дотепер не знаємо, що робити із Чорнобилем і не можемо вирішити одну проблему з однією атомною станцією... Перед нами коштує цілий ряд проблем. Яким образом їх вирішувати, це десятки мільярдів доларів капіталовкладень", - підкреслив Азаров.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас