Україно-азербайджанська комісія рекомендує до підписання низку двосторонніх документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україно-азербайджанська комісія рекомендує до підписання низку двосторонніх документів

Енергетика
197
Міжурядова українсько-азербайджанська комісія з питань економічного співробітництва рекомендувала до підписання в ході візиту президента України Віктор Ющенко в Баку ряд двосторонніх документів в галузі нафтогазового співробітництва, екології, сільського господарства.
Як повідомив журналістам співголова комісії, віце-прем'єр України Андрій Клюєв після засідання комісії в п'ятницю в Баку, у протоколі сьомого засідання комісії його учасники рекомендували підписати міжурядові угоди про співробітництво в сфері охорони навколишнього середовища, про міжнародні комбіновані вантажні перевезення.
Крім того, учасники засідання рекомендували підписати угоду між міністерствами закордонних справ двох країн про підготовку дипломатичних співробітників, а також угода між міністерством з надзвичайних ситуацій Азербайджану та Міністерством екології і природних ресурсів України про науково-технічне співробітництво в сфері радіологічного моніторингу.
Міжурядова комісія також рекомендувала підписати угоду про співробітництво між "ДНКАр" (Державна нафтова компанія Азербайджану) і НАК "Нафтогаз України".
Учасники засідання також рекомендували підписати угоду між Міністерством сільського господарства Азербайджану і Міністерством аграрної політики України про співробітництво в сфері державного випробування та охорони сортів рослин.
Відповідно до протоколу, комісія поставила за обов'язок міністерствам і відомства сторін активізувати роботу з подальшого зміцнення та розширення договірно-правової бази між Азербайджаном і Україною.
Крім того, комісія вирішила провести восьме засідання в Києві. Строк його проведення буде визначений співголовами комісії із взаємного узгодження.
Візит В.Ющенко в Азербайджан запланований на 7-8 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас