В Києві скуповують навіть старе малогабаритне житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві скуповують навіть старе малогабаритне житло

Нерухомість
1633
В останній місяць літа на ринку столичної нерухомості поряд з ростом цін різко звузився вибір об'єктів. Так, виросла кількість бажаючих терміново купити житло, готових протягом дня оглянути квартиру, підписати попередній договір і дати задаток. При цьому продавці, відчувши підвищений інтерес до їхньої нерухомості, нерідко намагалися почекати. Деякі підвищували ціни на $5-10 тис. або зовсім знімали квартири із продажу, очікуючи ще більшого подорожчання.
"Традиційна літня дрімота ринку нерухомості закінчилася на самому початку серпня. Кількість заявок на покупку, переглядів і угод росло з кожним днем. І це відбувалося на тлі інтенсивного зростання цін практично у всіх сегментах ринку", - повідомили в АН "Планета "Оболонь" (Київ), за даними яких ріст вартості житла в серпні 2006 року на вторинному ринку житла в Києві склав 4,6%.
У столичному агентстві нерухомості вказують на дві категорії покупців, які стали подавати більше заявок. Зокрема, істотно збільшилася кількість селян, що продали свої земельні ділянки і за виручені гроші купували житло в Києві. "Сільські будинки із присадибними ділянками вони продають на цілком законних підставах. Де-факто продають і земельні паї. Оскільки законом це поки заборонено, то юридично продаж не оформляють, а дають розписки про зобов'язання і одержання коштів, наприклад, у борг", - пояснюють рієлтори.
Також збільшилася кількість заявок на покупку київських квартир від колишніх співвітчизників, що переселилися на Близький Схід. У зв'язку з війною і напруженістю ситуації активізували міграційні процеси в Україну, де в багатьох залишилися родичі.
Ще однією причиною того, що ринок різко ожив, рієлтори як і раніше називають створення нової парламентської більшості, закінчення політичної кризи і формування уряду. За їхніми словами, продавці і покупці повірили, що із приходом уряду Віктора Януковича на київський ринок нерухомості прийдуть додаткові гроші і попит на київську нерухомість зросте.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас