В Могилев-Подільському затримано фальшивомонетників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Могилев-Подільському затримано фальшивомонетників

Валюта
239
Співробітники управління з боротьби з організованою злочинністю Управління Міністерства внутрішніх справ у Вінницькій області 28-30 серпня затримали 3 жителів Могилев-Подільского (Вінницька область) за підозрою у виготовленні та збуті фальшивих грошей у Могилев-Подільському районі.
Про це повідомив заступник начальника УБОП УМВД області Микола Шелюховський.
«На цьому тижні в Могилев-Подільську нами була затримана група молодих людей, які на сучасному комп'ютерному устаткуванні виготовляли фальшиві гроші і збували їх на території Могилев-Подільського району», - сказав він.
Шелюховський додав, що затримані протягом декількох місяців виготовляли і збували грошові купюри номіналом 5 та 10 гривень і збували їх переважно в магазинах.
«Нами вже встановлено 17 магазинів, через які збувалися фальшиві гроші, а також є підозри, що фальшиві гроші збувалися і в інших обласних центрах через знайомих студентів затриманих», - уточнив він.
Шелюховський також додав, що при обшуку в одному із приміщень, де жив одні із затриманих, була виявлена схованка з фальшивими купюрами на суму 780 гривень, а також вилучено 650 гривень фальшивих грошей, реалізованих у торговельній мережі.
За даном фактом порушена кримінальна справа відповідно до частини 2 статті 199 Кримінального кодексу (виготовлення, зберігання і збут підроблених грошей), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
Нагадаємо, що в березні співробітники Вінницького міського відділу міліції затримали 18-літню жительку Вінниці і 3-х неповнолітніх школярівза підозрою у виготовленні та збуті фальшивих грошей у Вінниці.
Тоді співробітники міліції затримали 2-х 16-літніх жителів Вінниці, учнів 11 класів, які продовжували купувати продукти на ринку, розраховуючись фальшивими купюрами.
У той же день міліція затримала 18-літню жительку Вінниці, вилучивши в неї 99 фальшивих купюр по 5 гривень і комп'ютерний диск із підготовленими для печатки макетами купюр номіналом 5 і 50 гривень, а наступного дня був затриманий 16-літнього жителя Вінниці, на комп'ютері якого був виявлений підготовлений для печатки макет 5-гривневої купюри.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас