Мінпаливенерго та нафтотрейдери погодили склад експертно-аналітичної групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго та нафтотрейдери погодили склад експертно-аналітичної групи

Енергетика
191
Міністерство палива та енергетики України і найбільші гравців нафтового ринку, які 21 вересня підписали меморандум з урядом, погодили склад експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти та нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості.
Як повідомила прес-служба Минпаливенерго в прес-релізі з посиланням на підсумки наради, що відбулося в міністерстві, під головуванням міністра палива й енергетики Юрія Бойко, експертно-аналітична група буде збиратися щомісяця.
Відповідно до повідомлення, учасники наради розглянули заплановані зміни в законодавство України, які б сприяли створенню сприятливих умов для розвитку нафтопереробної галузі. Зокрема, сторони обговорили пропозиції щодо звільнення від сплати мита і оподатковування устаткування та оснащення, ввезеного в Україну для реконструкції, модернізації і будівництва нових об'єктів галузі.
Як відзначає прес-служба, особлива увага учасники наради приділили питанню якості нафтопродуктів. Зокрема, Ю.Бойко підкреслив, що збільшення ціни на пальне завжди збігається з ростом пропозиції продукції нелегальних нафтопереробних підприємств, і запропонував представникам компаній внести до порядку денного наступного засідання експертної групи питання якості пального нарівні з питаннями законодавчого стимулювання розвитку області. "І ми, і ви зацікавлені в оздоровленні галузі", - приводить прес-служба слова Ю.Бойко.
Крім того, учасники наради обговорили питання ресурсного забезпечення і цінової політики на ринку нафтопродуктів у вересні.
Ю.Бойко відзначив, що зниження цін на нафтопродукти в Європі, а також сезонне зменшення попиту в Україні позначаться на вітчизняному ринку нафтопродуктів уже на початку вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас