Визначено основні параметри проекту бюджету на 2007 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначено основні параметри проекту бюджету на 2007 рік

Енергетика
266
Уряд України визначився з основними параметрами головного фінансового документа країни на наступний рік, повідомив перший віце-прем'єр України Микола Азаров на брифінгу в середу, 30 серпня.
Уряд України має намір направити кошти від приватизації в 2007 році на інвестиційні проекти, а також фінансувати дефіцит державного бюджету за рахунок зовнішніх і внутрішніх запозичень, повідомив Микола Азаров.
"У бюджеті-2007 буде ще одна новація - нам вдалося всі кошти від приватизації, які ми закладаємо, направити на фінансування інвестиційних проектів, а не на проїдання. Будемо чітко нашим людям говорити - приватизуємо те, чи інше підприємства, отож кошти від його приватизації підуть на реалізацію конкретного інвестпроекту або інфраструктурного проекту", - сказав Азаров.
При цьому він відзначив, що відповідні інвестпроекти уряд уже відбирає, і вони пов'язані, насамперед, з модернізацією економіки.
За його словами, основні параметри проекту державного бюджету ще будуть уточнюватися і допрацьовуватися. Разом з тим, за його словами, уже вимальовується дефіцит держбюджету на рівні 2,6%, при цьому, за його словами, доходи загального фонду держбюджету в 2007 році можуть скласти близько 110 млрд грн, а доходи консолідованого бюджету - близько 170 млрд грн.
Перший віце-прем'єр відзначив, що одним з основних ризиків держбюджету-2007 є питання вартості газу.
За його словами, ціна 1 тис. куб м газу на рівні $95, мабуть, не збережеться і уряд при підготовці бюджету використало орієнтовний рівень вартості на ціни на газ на рівні $135 за 1 тис. куб м.
"Це облікова умовна ціна на газ, що зараз прийнята в розрахунках", - уточнив Азаров.
З метою мінімізувати ризики ціни на газ уряд планує створити спеціальний стабілізаційний фонд.
"Ми в бюджеті закладаємо стабілізаційний фонд і, таким чином, ми себе страхуємо від будь-якого повороту подій. Україна ніколи не була прохачем, і не буде прохачем і зараз. Ми будемо орієнтуватися на максимальне збереження або на невелике збільшення ціни на газ і будемо наполегливо вести переговори для досягнення цієї мети", - сказав перший віце-прем'єр.
Азаров також повідомив, що при розрахунку бюджету на наступний рік уряд використав орієнтовний рівень курсу гривні до долара на рівні 5,1 грн/$1.
Перший віце-прем'єр-міністр також відзначив, що для уряду принципово втримати інфляцію в наступному році на рівні не вище 7,5%. "Ми вважаємо, що ріст економіки, ріст ВВП буде 6,5% - це середній прогноз. Ми вважаємо, що інфляцію ми зуміємо втримати на рівні не вище 7,5% - це для нас принципово... Ми плануємо доходи бюджету (зростання доходів) на рівні приблизно 15% ", - відзначив Азаров.
Крім того, перший віце-прем'єр повідомив, що рівень перерозподілу ВВП через бюджет прогнозується в наступному році на рівні 29,9%, що створює умови для росту інвестицій в економіку. "Частка ВВП, що перерозподіляється через бюджет у нас зараз прогнозується на рівні 29,9%... Це означає, що ми в економіці залишаємо величезні гроші для її розвитку", - сказав Азаров.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас