Мінфін Українри готує зміни до держбюдєету-2006 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Українри готує зміни до держбюдєету-2006

Казна та Політика
191
Міністерство фінансів України готує зміни до державного бюджету країни на поточний рік, повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров.
"Бюджет 2006 року необхідно переглянути. Зараз Міністерство фінансів готує пропозиції, які уряд проаналізує, а потім передасть на розгляд у Верховну Раду. Бюджет-2006, і це визнавало колишнє керівництво Мінфіну, незбалансований і нереальний, а бюджетний розпис спланований так, що основні доходи й витрати доводяться на четвертий квартал поточного року", - сказав він в інтерв'ю щотижневику "Профіль Україна", публикуемом у понеділок.
При цьому, за словами Н.Азарова, витрати держбюджету за сім з половиною місяців 2006 року були профінансовані, зокрема, за рахунок коштів, що надійшли в бюджет від продажу меткомбината "Криворіжсталь". "Зараз відхилення від бюджетного розпису становить близько 7 млрд грн. Ще одна красномовна цифра - видаткові статті бюджету за сім з половиною місяців були профінансовані за рахунок залишків грошей на єдиному казначейському рахунку. У сумі 11 млрд грн! Я можу сказати, що це за гроші. Це кошти, виручені від продажу "Криворіжсталі". По суті, що предыдут уряди існували, проїдаючи "Криворіжсталь"", - відзначив Н.Азаров.
За словами Н.Азарова, на сьогодні залишок коштів на єдиному казначейському рахунку становить близько 3 млрд грн, тоді як на момент, коли він приймав справи (парламент затвердив призначення Н.Азарова на пост першого віце-прем'єра, міністра фінансів у новому складі уряду 4 серпня) - 1,5 млрд грн.
Як повідомлялося з посиланням на дані Держказначейства України, загальний фонд держбюджету країни за січень-липень виконаний по витратах на 99,6%, по доходах - на 101,2%.
По даним Міністерства економіки України, дефіцит держбюджету України до липня виріс до 3,1 млрд грн (1,5% ВВП), тоді як до червня цей показник становив 1,5 млрд грн.
Відповідно до закону про держбюджет-2006, його доходи на поточний рік заплановані в розмірі 125,785 млрд грн, у тому числі доходи загального фонду - 96,564 млрд грн, спеціального фонду - 29,220 млрд грн. Витрати встановлені на рівні 138,258 млрд грн, у тому числі витрати загального фонду - 108,581 млрд грн, спеціального фонду - 29,676 млрд грн.
Граничний розмір дефіциту держбюджету-2006 установлений на рівні 13,245 млрд грн, у тому числі загального фонду - 11,739 млрд грн.
Державний бюджет України включає загальний фонд, куди направляються податки та збори і з якого фінансуються основні витрати, і спеціальний фонд, кошти якого мають цільове призначення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас