"Регіони" хлчуть переглянути спи сок підприємств, які не підлягають приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіони" хлчуть переглянути спи сок підприємств, які не підлягають приватизації

Фондовий ринок
271
В «Партії регіонів» уважають, що список стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації повинен бути переглянутий, а приватизація стратегічних підприємств можлива тільки при прийнятті закону про допуск до неї іноземного інвестора. Таку позицію висловив народний депутат від Партії регіонів, екс-глава Фонду держмайна Михайло Чечетов.
Відповідаючи на запитання, чи будуть в Україні продаватися підприємства стратегічних галузей, Чечетов, зокрема, відзначив: «У партії зараз іде складна дискусія: як бути із цими підприємствами. Якщо вони коли-небудь, і будуть продаватися, ми повинні будемо прийняти рішення про рівень присутності іноземного капіталу в стратегічних галузях». «У США, Франції, Німеччини давно працюють спеціальні національні комісії, які стежать за операціями з національними активами. Будь ласка, якщо продаємо, то нехай купує національний інвестор! А якщо прийде іноземець, комісія ще подивиться, давати чи ні. У США комісія виносить такі рішення на рівень президента! Зараз у Росії прийнятий аналогічний закон - про глибину проникнення іноземного капіталу. Там тепер якщо хтось із іноземців буде рватися в базову галузь, те Путін особисто буде санкціонувати його прохід. Ми обов'язково розробимо аналогічний підхід і приймемо відповідний закон», - додав екс-глава ФГИ.
Чечетов також заявив, що в Україні їсти що приватизувати: «Продавати ще їсти що, і дуже багато. Є біля тисячі об'єктів, які по нинішніх нормах не підлягають приватизації через їхню стратегічну значимість. Щоб їх виставляти на продаж, потрібно буде через парламент вносити виправлення в цей перелік».
Він відзначив, що в питанні приватизації буде проводитися політика держави, а не ФДМ, і що уряд має намір уже восени пролоббировать прийняття закону про Фонд держмайна.
Чечетов також заперечує можливість свого повернення на пост керівника ФДМ.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас