Продається земля за ціною 1 євро за метр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продається земля за ціною 1 євро за метр

Казна та Політика
295
Албанія пропонує іноземним інвесторам громадські землі за ціною 1 євро за квадратний метр.
Прем'єр-міністр країни Салі Беріша заявив, що мета плану за назвою "Албанія, за один євро" - залучити іноземні інвестиції, які допоможуть вивести країну з убогості і зблизити її з Європою.
За інформацією радіо "Воля", албанські урядові експерти мають намір представити докладний план дій у вересні.
У той же час Reuters наводить слова Бериша: "Албанія буде більше привабливої, тільки коли стане найдешевшої і кращої... Жодній країні світу не потрібні інвестиції так сильно, як Албанії".
Беріша вперше прийшов до влади в 1992 році, ставши першим демократично обраним главою держави. Він часто повторював про намір перетворити Албанію в "другий Тайвань", де будуть перетинатися торговельні потоки Західної і Східної Європи. Планам його не призначено було збутися через постійні політичні кризи 1990-х років, що періодично переходили в анархію.
В останні роки економіка країни почала потужно зростати як за рахунок грошових переказів албанців, що працюють за кордоном, так і за рахунок припливу прямих іноземних інвестицій, які в першому півріччі 2006 року досягли $100 мільйонів. Інвесторам сподобалося підписане в червні угода про асоційоване членство з ЄС, що є першим кроком на шляху вступу в організацію.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас