Азаров прогронує перевищення товарообігу між Україною та Білорусією 2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров прогронує перевищення товарообігу між Україною та Білорусією 2 млрд дол.

Аграрний ринок
113
Україна зацікавлена в розвитку добросусідських взаємовигідних відносин з Білорусією і готова до конструктивного політичного діалогу із всіх питань двостороннього співробітництва. З огляду на темпи росту взаємного товарообігу, є підстави прогнозувати, що за підсумками 2006 року він перевищить 2 млрд дол
Про це заявив сьогодні Перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі в Києві з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусії в Україні Валентином Величко.
За словами Н.Азарова, перед новим українським урядом стоїть завдання продовжити вже початі і реалізувати нові системні економічні реформи, основною метою яких повинно стати забезпечення економічного росту України. Він також підкреслив, що європейський вибір України не протиставляється інтеграційним процесам, які відбуваються на території СНД і у рамках формування ЄЕП. За його словами, Україна зацікавлена і готова брати активну участь у створенні повномасштабної зони вільної торгівлі без обмежень і виключень у рамках ЄЕП.
Н.Азаров завірив В.Величко, що одним з головних пріоритетів співробітництва України і Білорусії є продовження нарощування торгово-економічного співробітництва. Під час розмови він відзначив, що перспективним напрямком співробітництва між Україною і Білорусією є транспортування, зберігання і переробка енергоносіїв. Крім того, Н.Азаров підкреслив, що термінового рішення вимагає питання створення максимально спрощеного порядку проїзду ділянки автомобільної дороги Славутич-чаэс робітниками, транспортними засобами й вантажем ЧАЕС, а також іноземними фахівцями, що пов'язано із вступом в активну фазу будівництва нового безпечного саркофага над об'єктом "Укриття".
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас