Кримчанам хронічно не платять зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримчанам хронічно не платять зарплату

Казна та Політика
93
Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Геннадій Москаль у черговий раз звертає увагу кримської влади на порушення конституційних норм громадян на право вчасно одержувати заробітну плату. Про це повідомив радник Представництва Президента України в АРК Людмила Мохова.
За її інформацією, на борги із зарплати звернув увагу і прем'єр-міністра України Віктор Янукович під час робочого візиту в автономію. ”Однак комісії з контролю за погашенням заборгованості малоефективні або не працюють взагалі. За цей час не було проведено жодного публічного засідання. Таким чином, борги із виплати заробітної плати не зменшуються і є одними з найвищих в Україні”, - відзначають у Представництві Глави держави.
Станом на 1 липня, заборгованість із зарплати в Криму становила 53 мільйона 624 тисячі гривень, що на 2,8 % більше, ніж за аналогічний період 2005 року. Як відзначає Москаль, викликає стурбованість те, що із загальної суми заборгованості працівникам економічно активних підприємств, які стабільно працюють в автономії, не виплачено 29 мільйонів 979 тисяч гривень, або 56% від загальної суми, не виплаченої зарплати. Серед стабільно працюючих підприємств найбільша питома вага заборгованості доводиться на підприємства промисловості - 39,6%, підприємства, які здійснюють операції з нерухомістю - 22,4% (ці організації є найприбутковішими в Криму), сільського і лісового господарства - 13,1% і будівництва - 7,5%.
Постпреда Президента також дивує той факт, що в розпал курортного сезону борги із заробітної плати є в готелів, ресторанів, об'єктів оптової та роздрібної торгівлі, а в сфері відпочинку, розваг і культури сума боргів збільшилася на 18,5%, що, на думку Москаля, ”саме по собі неприродно”.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас