Янукович: Ціни на бензин можна регулювати за рахунок періодичного "викиду" на ринок українських нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Ціни на бензин можна регулювати за рахунок періодичного "викиду" на ринок українських нафтопродуктів

Енергетика
154
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що ціни на нафтопродукти в регіонах країни можна регулювати за рахунок періодичного викиду на ринок українських пально-мастильних матеріалів.
Про це В.Янукович заявив сьогодні в Сімферополі, відповідаючи на запитання, яким чином можна відрегулювати ціни на бензин у регіонах України.
«Насправді відрегулювати реально ціни в регіонах нереально. Є ринок, є попит, є споживач, є постачальник, - заявив глава уряду України. - Ми відпрацюємо системний підхід контролю і впливу держави на цінову політику. Коли я говорю системний підхід - частково це про нашу роботу з нафтотрейдерами». За словами В.Януковича, в Україні є своя нафта, за допомогою якої можна «всередині держави відрегулювати ціни набагато нижче, ніж ті ринкові ціни, які склалися на ринку України». «Ця кількість пально-мастильних матеріалів не може забезпечити Україну на сто відсотків, але ми можемо знижувати ціни і регулювати ринок за рахунок періодичного викиду на ринок українських нафтопродуктів», - вважає глава Кабміну. Для цього уряд має намір розробити відповідну програму.
«Умовно кажучи, ми будемо демпінгувати, розподіляти ці нафтопродукти в регіонах для того, щоб трошки наших нафтотрейдерів опускати ціни, - заявив В.Янукович - Ми це будемо робити, я говорю про це відкрито, і буду говорити про це на зустрічі в понеділок».
10 серпня прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що уряд має намір у понеділок, 14 серпня, зустрітися з нафтотрейдерами і підписати меморандум про стабілізацію цін на нафтопродукти. Прем'єр не уточнив зміст меморандуму. «Ми будемо шукати оптимальний шлях домовленостей і все це, звичайно ж, буде в рамках ринкових відносин. Це не будуть адміністративні методи», - підкреслив В.Янукович.
За даними НТЦ «Психея», що становить Інформаційну Систему реального часу «Realтэк», з 31 липня по 7 серпня 2006 року середні по Україні роздрібні ціни на нафтопродукти збільшилися на 1,73-5,47% (у середньому на 3,4%). Найбільшу динаміку росту демонструє самий «соціальний» бензин - А-76, що за тиждень подорожчав на 5,47% або на 0,20 грн./літр - до 3,81 грн./літр. Бензини А-92, А-95 й А-98 за тиждень подорожчали в середньому на 15 коп. за літр - до 4,15 грн./літр, 4,43 грн./літр й 5,00 грн./літр відповідно. Дизельне паливо подорожчало найменше - за минулий тиждень ціна виросла на 7 коп./літр - до 4,03 грн./літр
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас