Економічний блок уряду позитивно настроєний на членство України у ВТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічний блок уряду позитивно настроєний на членство України у ВТО

147
Керівник Головної служби Секретаріату Президента з питань соціально-економічної політики Павло Гайдуцький стверджує, що економічний блок уряду позитивно настроєний на членство України у Всесвітній торговельній організації (ВТО).
Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю. "Економічний блок в цілому настроєний позитивно на вступ України у ВТО", - сказав П.Гайдуцький, коментуючи останні заяви членів уряду, зокрема, Прем'єр-міністра, щодо членства України в цій організації.
П.Гайдуцький підкреслив, що такі висновки можна зробити, виходячи з позиції Миколи Азарова. Керівник Головної служби стверджує, що Н.Азаров "настроєний конструктивно до цієї проблематики".
За словами представника Секретаріату, щодо вступу України у ВТО йде переговірний процес, що уже практично завершився, і триває законотворчий процес, що дотепер не завершений і вимагає прийняття 19 законів.
П.Гайдуцкий підкреслив, що це значний обсяг робіт і бажано його закінчити до кінця поточного року, як це передбачається в Універсалі національної єдності.
Однак, сказав П.Гайдуцкий, формальне рішення про членство України у ВТО приймається самою організацією, і тут Україна не може впливати на час прийняття такого рішення. "Але є ще одні етап – власне щодо самого ухвалення рішення сесією ВТО про вступ України в цю організацію. Тому вже не в силах або не в повноваженнях України визначати час цієї сесії і сам факт прийняття (рішення). Я думаю, що, швидше за все, напевно, про це йшла мова або це малося на увазі", - сказав П.Гайдуцкий.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас