Візит Януковича в Росію принесе рішення тактичних задач — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Візит Януковича в Росію принесе рішення тактичних задач

Енергетика
132
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович перебуватиме з візитом у Росії 15-16 серпня. Про це він сказав журналістам. "Ми будемо прагнути знайти спільну мову з постачальниками енергоносіїв.
Домовленості повинні бути прозорими і стояти на міждержавному рівні", - підкреслив прем'єр. При цьому акцентував, що зараз не може сказати - якою буде вартість палива для України. І що після повернення з Росії він зможе дати конкретну відповідь щодо імпорту газу в країну.
Фахівці переконують, що наступного тижня Україна чекає конкретних відповідей від Росії в енергетичних взаєминах. На даному етапі Україні набагато важливіше домогтися від Москви підтримки в діалозі між Києвом і Ашхабадом.
Контракт "Газпрому" з Туркменістаном про поставки палива за 65 дол. за тис. куб м для РосУкрЕнерго завершується наприкінці 3-го кварталу поточного року. Але ще з початку 2006 р. Туркменбаші наполягає на перегляді ціни газу до 100 дол. за тис. куб. м. Лише в тому випадку, якщо Туркменістан погодитися пролонгувати діючі ціни на експортований газ, в України з'явиться можливість зберегти в контракті на поставки палива з Росії в 4-м кварталі цього року вартість палива на рівні 95 дол. за тис. куб. м.
Відзначимо, що 15 серпня в Сочі буде проходить саміт ЕврАзЕс. Експерти думають, що саме тут український прем'єр може розраховувати на неофіційну зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним (тим більше, що нібито у відрядному протоколі В. Януковича в Росію офіційна зустріч із керівником російської держави не значиться). У групі, що буде супроводжувати главу українського Кабміну в Росію, буде міністр палива та енергетики Юрій Бойко, який тільки що повернувся з Москви після зустрічі з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером. Після того як учора з'ясувалося, що з російським колегою Віктором Христенко Ю. Бойко не зустрічався, почали говорити, що зустріч відбудеться в Сочі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас