ОПЕК поки не збирається збільшувати добуток нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК поки не збирається збільшувати добуток нафти

Енергетика
123
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) поки не має наміру нарощувати видобуток нафти, незважаючи на часткове закриття родовища Прадхо-Бей на Алясці. Про це говориться в прес-релізі, розповсюдженому картелем напередодні. У повідомленні ОПЕК указується, що "ринок занадто бурхливо відреагував на події на Алясці, і ціни на нафту після повідомлення про проблеми на Прадхо-Бей невиправдано швидко пішли нагору".
Картель також нагадав, що з 2002 р. ОПЕК збільшила видобуток нафти на 4,5 млн барр./доба, а нафтові резерви розвинених країн з тих пір досягли таких розмірів, що з легкістю можуть перекрити наслідку аварії на Прадхо-Бей, пропускна здатність якого залишає 400 тис. барр./доба. Проте, ОПЕК готова ліквідувати дефіцит сирої нафти на ринку за рахунок збільшення видобутку, але тільки в тому випадку, якщо виникнуть для цього об'єктивні причини. Поки ж, відзначається в прес-релізі, підстав для занепокоєння немає: ринок насичений нафтою в достатній мері, і дефіциту в найближчій перспективі не передбачається.
Разом з тим, картель продовжить уважно стежити за ситуацією на ринку, говориться в розповсюдженій заяві.
Нагадаємо, що з початку цього тижня власний нафтовидобуток США впала на 8% через зупинку видобутку нафти на найбільшому в країні родовищі Прадхо-Бей, розташованому на півночі Аляски. Видобуток нафти був зупинений у зв'язку з корозією, що утворилася в результаті протікання на транзитній ділянці трубопроводу, що з'єднує родовище з магістральним Трансаляскінським нафтопроводом. Очікується, що ремонт трубопроводу протриває 2-3 місяця (заміні підлягає 73% усього трубопроводу). До закінчення цього тижня керівництво компанії BP повинне вирішити питання про те, чи буде родовище на період ведення ремонтних робіт на транзитній ділянці нафтопроводу закрито повністю або буде можливо продовжити видобуток нафти в його західній частині, що у стані забезпечувати поставки 180-200 тис. барр. нафти щодня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас