"Нафтогаз України" заявляє про пожорожчення своїх єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" заявляє про пожорожчення своїх єврооблігацій

Фондовий ринок
132
Котирування єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" на світовому фондовому ринку з початку серпня стрімко пішли нагору і сьогодні становлять близько 100 одиниць за одну облігацію. Про це повідомили сьогодні в прес-центрі компанії.
Ріст курсу єврооблігацій з динаміки значно випередив ріст вартості державних єврооблігацій України.
Нижньою межею котирувань єврооблігацій НАК стали 92 одиниці за одну облігацію. Це відбулося 22 червня 2006 р. після заяв про наміри переглянути україно-російські газові домовленості. Різке підвищення курсу єврооблігацій компанії в серпні фінансисти зв'язують із формуванням у державі нового уряду і призначенням нового міністра палива та енергетики.
Єврооблігації НАК "Нафтогаз України" випущені і розміщені у вересні 2004 р. на загальну суму 500 млн дол. Строк обігу єврооблігацій - 5 років, погашення призначене на 30 вересня 2009 р. Певна прибутковість єврооблігацій становить 8,125% річних. Лід-менеджером випуску єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" є ABN AMRO Bank N.V. /London Branch/.
Повідомлення компанії з'явилося після публікацій про намір рейтингового агентства Moody's понизити рейтинги НАК "Нафтогаз України" через заяви першого віце-прем'єра Миколи Азарова про перевірку, що готується, компанії у зв'язку з її незадовільним фінансовим становищем
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас