З України вивозять дорогоцінний метал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З України вивозять дорогоцінний метал

Банківські метали
171
На Волині прикордонники ы митники запобігли спробі незаконного вивозу за кордон 100 тонн відходів коштовних металів.
Як повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язкам із громадськістю Державної прикордонної служби України, п'ять вантажівок: два «ДАФ», два «Вольво» і один «Мерседес-Бенц» належали запорізької фірмі-перевізникові. 14 липня вони планували перетнути українсько-польський кордон в пункті перепустку «Ягодин», однак під час прикордонно-митного оформлення цих транспортних засобів в інспектора прикордонного контролю виник сумнів щодо відповідності заявленого вантажу.
Відповідно до документів, у кожній машині везли по 20 тонн шлаків чорних металів (вартістю 6200 доларів США), призначених для одержання з них заліза або марганцю. Відправником вантажу значилося криворізьке товариство з обмеженою відповідальністю, а одержувачем - фірма у Франкфурте-на-Майне (Німеччина) Автомобілі вивели із загального потоку і відправили на поглиблений огляд. Для цього була створена спеціальна спільна прикордонно-митна оглядова група. У причепах виявили металеві відходи, які відправили на експертизу на одне з науково-виробничих підприємств Львівського науково-дослідного інституту матеріалів. З'ясувалося, що тільки 10% вантажу - шлаки металевої фази, інше - відходи легованих сталей, які, у першу чергу, використаються для одержання нікелю, хрому, молібдену, вольфраму.
За цим фактом були складені протоколи про порушення митних правил і вилучені всі п'ять автомобілів із причепами та вантажем. Транспортні засобиі товар, що вони перевозили, експерти оцінили в більш ніж 1 млн. 37 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас