"Газ України" поставлятиме газ ТКЕ тільки за умов його повної оплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" поставлятиме газ ТКЕ тільки за умов його повної оплати

Енергетика
145
Компанія "Газ України" у другій декаді серпня буде поставляти природний газ підприємствам теплокомуненерго (ТКЭ) тільки за умови 100%-вої оплати поточного споживання і повного виконання зобов'язань щодо погашення заборгованості, накопиченої з початку 2006 року.
Як повідомила прес-служба "Газа України" у четвер, компанія виконуючи доручення уряду щодо забезпечення 100%-вих розрахунків за природний газ всіх категорій споживачів і належної підготовки газових господарств до майбутнього опалювального сезону не виділила в першій декаді серпня ліміти з газу 51 теплопостачальному підприємству-боржникові.
"Газ України" також доручив підприємствам з газопостачання та газифікації відключити від газопостачання 11 підприємств ТКЕ - найбільших боржників за спожитий цього року природний газ: "Криворізьку теплоцентраль" (борг - 33,5 млн грн), "Дніпропетровські міські теплові мережі" (32,9 млн грн), "Криворіжтепломережу" (30 млн грн), "Облтеплоенерго" (Чернігів, 11,9 млн грн), "Полтаватеплоенерго" (8,4 млн грн), "Хмельницькі теплові мережі" (6,8 млн грн), "Черкаситеплоенерго" (7 млн грн), "Енергохолдинг" (Краматорськ Донецької обл., 5,4 млн грн), "ТЭЦ-3" (Харків, 5 млн грн), "Тепловоденергия" (Хмельницька обл., 4 млн грн), "Наше місто" (Трускавець Львівської обл., 790 тис. грн).
Для надання практичної допомоги підприємствам з газопостачання та газифікації з відключення підприємств "Криворожтепломережі" і "Енергохолдинг" у Кривій Ріг і Краматорськ виїхали робочі групи представників "Газа України" і національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
Загальна заборгованість підприємств ТКЭ перед "Газом України" за спожитий з початку 2006 року природний газ перевищила 620 млн грн, повідомляється в прес-релізі.
"Газ України" також звертає увагу місцевих органів влади на необхідність прийняття економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги - гаряче водопостачання і опалення, надавані підприємствами ТКЕ.
"Газ України" є дочірньою компанією "Нафтогаза України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас