Президент банку отримав 9 років за шахрайство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент банку отримав 9 років за шахрайство

Валюта
297
Колишній президент американського банку був присуджений до 9 років тюремного ув'язнення після визнання власної причетності до шахрайства на мільйони доларів. За обвинуваченням, Марко Хардимен (Mark Hardyman) спробував сховати проблему прострочених позичок у своєму банку First National Bank of Blanchardville, підробивши офіційні документи.
Г-н Хардимен визнав свою провину у банківському шахрайстві, що привело до збитку на суму близько 17 млн. доларів у поганих чеках (поганий чек - підроблений чек, а також будь-який чек, опротестований або не оплачений через недостачу коштів, неправильного оформлення або відсутності рахунку в даному банку), а також остаточному краху банку в 2003 році, повідомляє Associated Press.
Г-н Хардимен визнав свою провину, висловивши каяття, і це, можливо, урятувало його від більше довгого покарання, передбаченого законом - до 30 років.
Вирок відображає не тільки величезні суми грошей, загублені банком, але серйозний вплив на місцеві підприємства та громади, багато хто з них також зазнали збитків.
Суд також ухвалив, що обвинувачуваний повинен буде виплатити близько 13,5 млн. доларів, щоб компенсувати загублені кошти, хоча влади погодилися, що повне відшкодування, можливо, ніколи не буде зроблене
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас