Мінекономіки міняє правила держзакупов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки міняє правила держзакупов

Фондовий ринок
235
На сайті Мінекономіки обнародуваний проект змін у закон "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за держкошти", що у черговий раз міняє правила проведення закупівель за бюджетні кошти.
Мінекономіки пропонує підвищити поріг вартості закупівель товарів і послуг, які повинні проводитися через процедуру тендера, з 30 тисяч гривень до 10 тисяч євро, а робіт - з 300 тисяч гривень до 100 тисяч євро.
Крім того, документ не визначає спеціального повноважного органу з координації закупівель, а передає право вибору такого органа Кабміну.
Нагадаємо, що з 2000 року ці функції виконувало Мінекономіки, а після вступу в чинність нового закону - АМКУ.
Мінекономіки, схоже, розраховує повернути собі загублені повноваження.
"Точно можна сказати, що таким органом буде не Антимонопольний комітет",- заявив старший фахівець департаменту контролю за держзакупівлями міністерства Дмитро Перловий.
Напередодні чинний закон розкритикував Фонд держмайна (ФДМ), направивши в Кабмін лист із проханням внести в документ зміни. Крім того, ФДМ незадоволений установленими строками проведення тендерів - 60 днів. Там впевнені, що, якщо додержуватися процедури нового закону, процес "буде тривати набагато довше, ніж два місяці".
"Це фактично приведе до зриву строків приватизації, тому що переможцеві необхідний час на оцінку, а органу приватизації - на її резензування",- відзначив ФДМ в листі. Примітно, що в запропонованій Мінекономіки версії закону вимоги ФДМ вже враховані
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас