В Україні можуть знизити податок на прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть знизити податок на прибуток

Казна та Політика
400
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) не проти перегляду ставки податку на прибуток підприємств. "Я підтримую цю пропозицію підприємців, але щоб визначитися, наскільки саме знизити податок, ми повинні вирішити питання, де ми візьмемо додаткові кошти для надходжень у бюджет", - заявив голова ДПАУ Олександр Кирєєв.
Як повідомлялося, у травні 2006 р. ДПАУ обнародувала проект нового варіанта проекту Податкового кодексу України. Податок на прибуток у Кодексі прописаний тільки на рік після набуття чинності документу. Він складе 25% об'єкта оподатковування (раніше пропонувалося опустити планку до 20%). Оскільки дія ставки в 25% обмежена роком, то після закінчення цього строку можливі як подальше її зниження, так і повернення до попередніх 30%.
Дискусії про необхідність прийняття Податкового кодексу в Україні почалися 13 років тому. Один з варіантів проекту документа пройшов два читання у ВР в 2001 р. У березні цього року Президент України Віктор Ющенко підкреслив необхідність прийняття Податкового кодексу до кінця 2006 г.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас