В Києві в липні призупинено продаж у 15% жилих будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві в липні призупинено продаж у 15% жилих будинків

Нерухомість
446
У Києві в липні були припинені продажі квартир в 32 споруджуваних будинках, що становить 15% ринку новобудов столиці.
Такі дані приводять аналитики будівельно-інвестиційної компанії "Київ-Житло-Інвест".
Як відзначають аналитики компанії, головними причинами припинення продажу житла стала "відсутність у компаній всієї дозвільної документації на будівництво, а також політична невизначеність у країні".
Вони також не виключають, що деякі учасники ринку нерухомості "вирішили притримати квартири, очікуючи осіннього сезонного сплеску активності на цьому ринку".
Як сказав провідний аналітик компанії Алла Куценко, "припинення продажів деяких об'єктів у бізнесі-класі та існуючий високий попит на первинне житло цієї категорії дозволили ряду компаній, які завершують реалізацію своїх об'єктів, істотно підняти ціну".
"Вартість 1 кв. м за останній місяць в окремих випадках зросла до 50%, однак таке положення не є тенденцією", - повідомив експерт.
За даними "Київ-Житло-Інвест", у липні вартість житла економ-класу на первинному ринку столиці збільшилася на 3,4% у порівнянні із червнем - до $1209 за 1 кв. м. Так, вартість 1 кв. м в однокімнатних квартирах зросла на 2,7%, двокімнатних - на 0,7%, трикімнатних - на 0,4%. При цьому вартість однокімнатних квартир збільшилася в середньому на 0,5%, двокімнатних - на 0,1%, тоді як вартість трикімнатних квартир знизилася на 0,6%.
У той же час середня вартість 1 кв. м житла бізнес-класу за останній місяць збільшилася на 9,6% - до $2086 за 1 кв. м. При цьому вартість 1 кв. м в однокімнатних квартирах зросла на 5,1%, двокімнатних - на 6,2%, трикімнатних - на 8,4%. Вартість же однокімнатних квартир збільшилася в середньому на 1,2%, двокімнатних - на 0,9%, трикімнатних - на 2,3%.
Вартість 1 кв. м житла премиум-класса в липні збільшилася на 4,6% - до $5160. При цьому вартість 1 кв. м у двухкомнатных квартирах зросла на 1,3%, трикімнатних - на 0,3%. Вартість же двухкомнатных квартир збільшилася в середньому на 0,2%, тоді як трикімнатних знизилася на 0,1%.
Дані отримані в результаті аналізу 186 об'єктів будівництва житлової нерухомості 77 компаній-операторів первинного ринку із планованим періодом здачі 2006-2008 р.
Аналіз заснований на класифікації житла, підготовленою Українською будівельною асоціацією й предусматривающей п'ять класів житла.
Середня ціна за класами підготовлена на основі аналізу загального числа квартир різної площі з урахуванням різного числа кімнат (від 1 до 6).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас