Нафта за $100 - вже не фантастика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта за $100 - вже не фантастика

Енергетика
223
Війна в південному Лівані знову відродила до життя апокаліпсичні пророкування, що нафта подорожчає до $100 за барель. Але на думку головного економіста "Deutsche Bank" Адама Симински, у реальності нафта може виявитися ще дорожче.
Економіст відзначив, що, поки коментатори обговорюють можливість стодолларовой нафти, ринок опціонів уже готується до ціни в $125 за барель. А.Симински прийшов до такого висновку, вивчивши позиції покупців на ринку опціонів на нафту, де багато дилерів ставлять заявки на продаж нафти по настільки позахмарних цінах. "Ці опціони вже більше не лотерея або сміливі очікування", - думає він. Втім, "щоб це стало реальністю потрібний ще один руйнівний ураган або дійсна війна на Близькому Сході", - додав економіст.
Середня оцінка дорожнечі нафти, полічена на основі очікувань двох десятків банків і дослідницьких центрів, становить $68 в III кварталі цього року, $61 - у майбутньому й $46 - в 2010 році. А глава британської нафтокомпанії ВР лорд Браун взагалі заявив, що не виключає падіння цін до $25 за барель у недалекому майбутньому.
Нагадаємо, ціни на нафту опустилися в понеділок у Європі нижче $73 за барель, після того як у Нігерії збройні загарбники покинули нафтоперегінну станцію, що належить компанії "Agip", що дає підстави сподіватися на часткове поновлення видобутку. Трейдеры розриваються між надіями на перемир'я між Ізраїлем і Ліваном і побоюваннями того, що вчорашня кровопролитна атака Ізраїлю відсуне припинення вогню
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас