Українці встановили абсолютний рекорд придбання авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці встановили абсолютний рекорд придбання авто

Валюта
482
Українці розкуповують автомобілі. У червні продаж сягнув небачених 92-х відсотків. Це абсолютний рекорд. Якщо тенденція збережеться, країна вийде на перші місця у світі за обсягами купівлі нових машин.
Головна причина ажіотажу – у липні почала діяти заборона на реєстрацію автомобілів, що не відповідають екологічним нормам. Жертвами «Євро-2» насамперед стала автокласика російського та нашого виробництва. Українці масово скуповували «Лади» і «Славути», бо боялися їх подорожчання.
Сергій Поліщук, народний депутат України:
"Від 200 до 400 доларів це буде коштувати, подорожчання відбудеться. Чи можна це понизити, щоб це не било по кишенях автолюбителів? Звичайно можна. Треба враховувати те, що ми йдемо в СОТ. Після вступу в СОТ ми мусимо опустити ввізне мито – відповідно автомобілі подешевшають".
Автодилери стверджують: нинішній бум продажів швидко скінчиться. І середньорічні показники можуть бути скромнішими, ніж раніше.
Марина Яковлева, гендиректор автомобільної компанії:
"Безусловно, такого обьема продаж Украина еще не знала. Но если я правильно помню, рост рынка в 2002-2003-м году был 50%. Удастся ли нам перешагнуть эту черту в этом году? Ну, как бы шансы есть".
Ситуація особливо показова в столиці – тут щомісяця реєструють близько сорока тисяч легковиків. Усе це на тлі стагнації ринку нерухомості, тож деякі експерти заявляють про перетікання коштів. Мовляв, люди припинили гонитву за цінами і вкладають в інше майно.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас