Залізничні квитки знову подорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничні квитки знову подорожчають

339
"Укрзалізниця" планує із січня 2007 року підвищити ціни на квитки на 10%, а до липня 2007 року завершити процес акціонування, заявив генеральний директор залізничного відомства Василь Гладких.
"Підвищення буде із січня 2007 року на 10%", - сказав він і додав, що в 2007 році ще три рази - кожен квартал - "Укрзалізниця" планує підвищення цін на квитки ще на 10%.
Щож до питання акціонування, то за словами Гладких, цей процес буде проходити таким чином, що 100% акцій створеного на базі "Укрзалізниці" акціонерного товариства будуть належати державі. При цьому всі шість залізниць увійдуть в АТ як дочірні підприємства. Всі необхідні для акціонування законопроекти залізничне відомство планує представити у ВР уже в жовтні-листопаді цього року.
За словами Гладких, "якщо не буде політичних катаклізмів, то до липня 2007 року завершимо акціонування", що "дасть можливість оптимизировать всі витрати й доходи".
У Державну адміністрацію залізничного транспорту України "Укрзалізниця" входить 6 залізниць - Донецькі, Львівські, Одеські, Придніпровські, Південні й Південно-Західна, об'єднуючі всі області України. По даним Гладких, реальна вартість "Укрзалізниці" становить понад 100 млрд грн.
Як повідомлялося, з 12 червня тарифи на перевезення пасажирів у поїздах підвищені в середньому на 43%. Потім планується підвищити тарифи на пасажирські ж/д перевезення на 10% - з 1 січня 2007 року, потім ще на 10% - з 1 квітня й знову на 10% - з 1 липня 2007 року.
У той же час Антимонопольний комітет України виступає категорично проти росту вартості залізничних перевезень. Голова АМК Олексій Костусев звернувся до прем'єр-міністра України Юрію Єханурову із проханням утриматися від підвищення тарифів до створення незалежного органа регулювання - Національної комісії регулювання транспорту України. Гладких розцінив цю заяву, як політичне
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас