Залізниця дали місяць аби припинити прнимусово кормити насадимрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізниця дали місяць аби припинити прнимусово кормити насадимрів

Казна та Політика
254
Антимонопольний комітет України офіційно рекомендував «Південно-Західній залізниці» припинити надання обов’язкового харчування у потязі № 2/1 «Київ-Москва-Київ». Цим Комітет здійснив черговий крок у відстоюванні добровільного вибору та прав пасажирів, повідомила FINANCE.UA прес-служба АМКУ.
Окремим наказом, говориться у повідомленні, залізниця розпочала непередбачене законодавством включення у вартість квитка плати за продуктові набори на «столичний експрес».
Тобто, всупереч існуючих правил, наразі примусово стягуються додаткові 25 та 17 грн. за харчування відповідно у 8 та 9 вагоні потягу, що може бути неприйнятним для багатьох пасажирів.
Перші скарги про нав’язування харчування вже надійшли до Комітету, - говориться у прес-релізі.
При цьому, таке «обслуговування» не лише нав’язується споживачам, а й призводить до збільшення витрат держави, адже службовцям та працівникам бюджетних установ вартість квитків на відрядження відшкодовується за рахунок державних коштів.
«У залізниці є рівно місяць, аби скасувати свій акт та припинити неправомірну діяльність. В іншому разі ми поза сумнівом жорстко покараємо монополіста», - наголосив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
„Комітет завжди чітко дотримується передбачених законодавством вимог та процедур. І тому сьогодні це обов’язкові рекомендації, а не штраф, - попереджає О. Костусєв, - „але мені шкода, що навіть особисто озвучена Міністром транспорту України позиція щодо виключно добровільного харчування у потягах досі не зупинила підлеглих йому «борців за комфорт пасажирів». Це вкотре підкреслює повне свавілля з боку залізничних монополістів», - підкреслив голова Антимонопольного Комітету.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас