Революцію в спрощеній системі оподаткування готує Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Революцію в спрощеній системі оподаткування готує Мінфін

Казна та Політика
1353
Там хочуть викреслити зі списку фірми і залишити лише приватних підприємців, збільшити сам податок. Зміни вже готові передати парламенту.
Коли в Україні запровадили спрощену систему, чиновники сподівалися полегшити облік підприємців аналогічно до закордонних стандартів. Але в результаті частина бізнесу дістала можливість платити не всі податки.
Дмитро Боярчук, економіст Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна": "В нас існує чітко виражений стимул переходити на спрощену систему, якщо це тільки можливо. Треба цей стимул знищити. Не обов’язково знищувати спрощену систему, тому що вона якісь плюси дає для дрібних підприємців".
Лише для малого бізнесу треба залишити спрощену систему, кажуть у Мінфіні. Працювати так зможуть тільки ті, хто торгує в нестаціонарних приміщеннях або надає якісь послуги.
Денис Фудашкін, директор Департаменту податкової і митної політики Міністерства фінансів України: "То есть малый бизнес, где нет целесообразности ведения полного бухгалтерского учета, сложного налогового учета. Сума доходов, которую можно получить в таких видах деятельности – она настолько незначительна, что дополнительные затраты могут сделать неэффективным этот бизнес".
Розмір єдиного податку не мінявся вже дев’ять років. Тепер замість 200 гривень збираються запровадити 15% від чистого доходу. А ще скоротять кількість найманих працівників з 10 до 5т.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас