У Китаї заборонили будівництво дорогого житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї заборонили будівництво дорогого житла

Нерухомість
282
В Китаї вирішили заборонити надання землі під будівництво розкішних вілл і фешенебельних житлових будинків.
Об этом сообщило министерство земельных и природных ресурсов КНР, которое также ввело запрет на использование земельных участков для возведения "больших домов при низкой плотности застройки".
Про це повідомило міністерство земельних і природних ресурсів КНР, яке також запровадило заборону на використання земельних ділянок для зведення "великих будинків при низькій щільності забудови".
Ці директиви негайно набули чинності. Як повідомив заступник міністра земельних і природних ресурсів Ван Шіюань, китайський уряд стимулюватиме будівництво "невеликого і дешевшого житла". При цьому по всій країні зведення будинків класу "люкс" буде обмежено. За дотриманням цього правила мають стежити місцеві адміністрації, як і за зведенням будинків "правильної конструкції".
Нововведення експерти пояснюють стурбованістю влади Китаю з приводу інвестицій в будівництво дорогого житла, які щороку зростають на 10%. У цьому вбачають небезпеку зпростання інфляції і великого навантаження на банки, що змушені скорочувати свої активи через надання субсидій на таке будівництво.
Втім головними причинами наступу влади на помпезні особняки стала, як вважають, велика різниця між рівнем життя багатих і бідних китайців, а також постійне роздмухування цін на житлову площу в країні.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас