40
Підвищувати конкурентоспроможність українських продуктів
95 відсотків продуктів харчування на нинішньому споживчому ринку займає продукція вітчизняного виробництва, наголосив Леонід Козаченко, відкриваючи 12-у Національну виставку-ярмарок “Продукція харчових підприємств України”.
Працівники харчової промисловості, а це понад 22 тисячі підприємств, минулого року збільшили випуск продукції на 18,2 відсотка порівняно з 2000-м з одночасним зростанням конкурентоспроможності товарів.
У 2001 році до державного бюджету з галузі надійшло понад 4 мільярди гривень. Збільшуються обсяги експорту продуктів харчування. Це - яскраві результати ринкових перетворень національної економіки і аграрного сектору зокрема, наголосив Леонід Козаченко. Україна має й надалі нарощувати свої потужності, активніше освоювати зовнішні ринки. Уряд приділятиме велику увагу переоснащенню галузі, впровадженню нових технологій виробництва та екологічній чистоті продуктів.
За матеріалами: УСПП
Поділитися новиною