Цього року Україна купить 39 млрд. кубометрів туркменського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року Україна купить 39 млрд. кубометрів туркменського газу

Енергетика
115
Україна 2006 року купить у Туркменії 39 млрд. кубометрів природного газу, стверджує голова правління "Нафтогазу України" Олексій Івченко.
"Туркменський газ відповідно до укладеного між "Нафтогазом України" та "Туркменнефтегазом" контрактом буде поставлено у 2006 році для "Нафтогазу України" в обсязі 39 млрд. кубометрів, не менше", - сказав він журналістам у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".
Відповідаючи на запитання, чи позначиться підвищення ставки транзиту російського газу територією України на ціні туркменського газу, що транспортується через Росію, О.Івченко сказав: "Для нас ставка за транзит туркменського газу територією Росії не має ніякого значення. Для нас транзитує туркменський газ компанія RosUkrEnergo і яку ставку "Газпром" виставить RosUkrEnergo нас не цікавить. У нас є розрахунки з RosUkrEnergo за транзит, і вони не змінюються для нас. Вони залишаються такими, як були".
RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія) виступає оператором постачань середньоазійського газу на український і європейський ринки з 1 січня 2005 року. "Нафтогаз України" у вигляді оплати послуг із доставки газу передає RosUkrEnergo 37,5% транспортованого газу.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас