Іноземні кредити стануть доступнішими завдяки Укрексімбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні кредити стануть доступнішими завдяки Укрексімбанку

Фондовий ринок
142
У поточному році для реалізації кредитних проектів Укрексімбанк планує і далі розширювати діяльність по залученню та наданню іноземних кредитів клієнтам банку, зокрема, щодо фінансування імпортних контрактів українських підприємств на поставку товарів та послуг з країн Східної та Західної Європи.
Укрексімбанк є першим українським банком, включеним в схему страхування експортних кредитів Україні в рамках запорук страхового товариства “Гермес”. Наприкінці минулого року АТ “Гермес” встановило Укрексімбанку ліміт страхового покриття на суму 12,5 млн. євро для забезпечення коротко- та середньострокових кредитних операцій. Міжміністерським комітетом ФРН по експортних гарантіях акціонерного страхового товариства “Гермес” в якості позичальника /гаранта по короткострокових і середньострокових кредитах з лімітом 25 млн.нім.марок без надання державних гарантій Укрексімбанк визнаний ще з 1997 року.
Крім німецького страхового товариства “Гермес” (“Hermes”) Укрексімбанк визнаний Датським Експортним Кредитним Фондом (EKF), Угорською Страховою Компанією (MEHIB), Чеською Корпорацією по страхуванню експортних ризиків (EGAP). Таке визнання банку в якості Позичальника та Гаранта без надання державних гарантів поширює кредитні можливості банку, у фінансуванні як короткострокових так і інвестиційних (до 5-7 років) проектів клієнтів банку. Процентна ставка за цими кредитами є нижчою від ринкової і залежить від фінансового стану конкретного позичальника.
У поточному році Ексімбанк Китаю також виказав готовність розглядати можливість надання кредитних ресурсів під українсько-китайські проекти, рекомендовані та представлені Укрексімбанком.
Довідка.
Відкрите Акціонерне Товариство “Державний експортно-імпортний банк України” (Укрексімбанк) є першим українським банком, який з 1992 року визнаний провідними іноземними страховими агентствами, що надають страхове покриття для експортних кредитів: німецьким акціонерним страховим товариством “Гермес”, Французькою компанією по страхуванню зовнішньої торгівлі (COFACE), Організацією Федерального уряду Швейцарії, яка покриває ризики при експорті швейцарських товарів (ERG), Іспанською державною страховою компанією (CESCE), італійським страховим товариством САЧЕ (SACE), та агентством СІМЕСТ (SIMEST SpA), Чеською Корпорацією по страхуванню експортних ризиків (EGAP), Міністерством міжнародної торгівлі і промисловості Японії (MITI), Корпорацією розвитку експорту Канади (EDC) в якості фінансового агенту уряду України за іноземними кредитами, що залучалися під державні гарантії, і на сьогодні є лідером у сфері міжнародного кредитування та розвитку міжнародних фінансових відносин між Україною та іноземними країнами-кредиторами.
На сьогоднішній день Укрексімбанк пропонує повний спектр якісних банківських послуг, пов’язаних із залученням, наданням, управлінням та супроводженням іноземних кредитів (експортних, фінансових, синдикованих) та супутні послуги в залежності від потреб клієнтів.
Укрексімбанк заснований у січні 1992 року. Входить до групи великих банків України. Статутний фонд банку становить 108 млн. грн. Мережа банку налічує 24 філії, 32 безбалансових відділення та 1 представництво.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас