"Сармат" не приховує бажання купити контрольний пакет "Оболоні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сармат" не приховує бажання купити контрольний пакет "Оболоні"

110
Донецький завод "Сармат", що входить до п'ятірки найбільших виробників, хоче купити контрольний пакет акцій лідера з випуску пива в Україні — закритого акціонерного товариства "Оболонь" (Київ). Про це повідомляють Українські новини із посиланням на генерального директора Донецького пивзаводу "Сармат" Станіслава Мєльника.
"Які б перешкоди у реєстрації нашого пакету акцій не чинилися, ми крок за кроком поступово матимемо усі свої права як співвласника ЗАТ "Оболонь", — сказав Мєльник. За його словами, зараз компанія "Керамет-Інвест", що займається скупкою акцій "Оболоні", купила уже понад 10 % акцій.
Мєльник заявив, що скупка акцій ведеться згідно чинного українського законодавства, і що будь-який акціонер, у тому числі акціонер "Оболоні", має право продати акції, які йому належать. За його словами, "Сармат" хоче отримати "Оболонь", щоб стати найбільшим учасником ринку пива і контролювати 35 % його.
При цьому представник "Сармата" заявив, що компанія має намір розвивати дві торговельні марки — "Оболонь" і "Сармат", які, на його думку, є конкурентоспроможними щодо іноземних марок пива. "Ніхто не збирається якусь торговельну марку залишати чи знищити. Це нормально — дві торговельні марки", — сказав Мєльник. — "Сармат" сильно представлено на сході й півдні, "Оболонь" — потужний ринок у центрі, на заході та півночі. Чом би не об'єднатися?".
У розмові з Українськими новинами Станіслав Мєльник зазначив, що переговори із керівництвом "Оболоні" не ведуться. Нагадаємо: у вівторок керівництво "Оболоні" звинуватило "Сармат" у спробі захопити управління компанією шляхом купівлі акцій і акціонерів. Номінальна вартість 1 акції "Оболонь" становить 100 гривень.
"Оболонь" створено у серпні 1992 року. У 2001 році "Оболонь" дістала чистий прибуток 120 млн. гривень, збільшивши його на 76,4 % — або на 58 млн. гривень — порівняно з 2000 роком.
"Оболонь" виробляє пиво у скляних пляшках 0,33–0,5 літра, кеги та поліетиленове упакування, а також випускає 4 найменування мінеральної води й 10 — безалкогольної продукції. Завод "Сармат" є головним підприємством донецької пивної групи, куди також входять пивкомбинат "Крим", Луганський пивзавод, Полтавський пивзавод, Київський пивзавод №1 та Дніпропетровський пивзавод.
Місткість ринку напоїв та мінводи фахівці оцінюють у 110 млн. дал/рік, ринку пива — у 140 млн. дал.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас