Фізичним особам заборонять оскаржувати приватизацію у судах? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фізичним особам заборонять оскаржувати приватизацію у судах?

29
Кабинет міністрів підтримав проект закону про заборону судових позовів від фізичних осіб про скасування продажу державних пакетів акцій. Про це журналістам повідомив голова Фонду державного майна Олександр Бондар після засідання робочої групи з питань приватизації підприємств, очолюваної прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом.
"Підтримали проект закону. Будемо виносити його на Кабмін", — цитують Бондаря Українські новини. За його словами, законопроект передбачає заборону фізичним особам, які не мають відношення до процедури конкурсу і приватизації держпідприємств, звертатися до арбітражних судів із позовами про визнання такої приватизації незаконною.
"Ми пропонуємо заборонити фізичним особам звертатися із позовами з питань приватизації", — сказав Бондар. Він зазначив, що акціонер, який має 2–3 % підприємства, не повинен блокувати проведену державою приватизацію. "Яка його (акціонера — Ред.) справа, як держава розпоряджається своїм пакетом?", — сказав Бондар. Він уточнив, що законопроект припускає внесення змін до Господарчого процесуального кодексу.
Нагадаємо, що останнім часом почастішала практика блокування дрібними акціонерами приватизації державою своїх пакетів акцій.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас